Post thumbnail

Viime viikon peleistä kerätty kokemus laitettiin taas koetukselle kun Parrattomat Paapat lähtivät historiansa toiseen PSL pelipäivään. Kolme ensimmäistä erää onnistuttiinkin hyvin siinä missä viime kerralla epäonnistuttiin ja se palkittiin lopulta kolmannen kierroksen voitolla!

Pappojen historiallinen ensimmäinen PSL kana-ateria saavutettiin siis jo toisena pelipäivänä ja liigan kahdeksannella kierroksella, eli Kapteeni @selvaepyy lupaus vahvemmasta esiintymisestä toteutui ja erävoiton ansiosta päivää voidaan pitää onnistuneena.

Parannettavaa jäi

Tarkemmin kierroksia analysoitaessa kompastui Pappojen peli tällä kertaa joukkueena pelaamiseen – tai pikemminkin sen puutteeseen.

Ensimmäinen kierros lähti käyntiin epäonnisesti kun ajoneuvolla töhöilyn takia tiimi joutui heti yhden miehen alakynteen ja kun vielä kommunikointiin käytetyn Discordin kanssa oli ongelmia eikä tiimillä käytännössä ”ollut mikkejä” ensimmäisellä kierroksella, kaatui matka ensimmäisen vihollistiimin puskuun Paappojen hallussa olleelle compoundille: Papat voittivat kaksi kertaa 1 vs 1 tilanteen, mutta kun apuja ei tullut omalta joukkueelta pääsi vastustaja treidaamaan ja voitti taistelun.

2. Kierrokselle saatiin tekniikka pelaamaan ja Parrattomat otti haltuunsa compoundin Power Gridin ja El Pozon välimaastosta, mutta kun alue siirtyi Power Gridin suuntaan eikä Papoilla ollut ehjää ajoneuvoa, muuttui peli avoimen maaston vuoksi mahdottomaksi. Papoilla oli aiemmin hyvä mahdollisuus tuhota vastustaja etelän puoleiselle mäelle, mutta kun siinä ei onnistuttu oltiin siellä valmiita vastaanottamaan/pidättelemään Pappoja, ja lopulta Bluezone otti yliotteen ja tiimin viimeisetkin pelaajat kaatuivat.


Pappojen positio 2.kierroksen ratkaisuhetkillä ja ampumasuunta (kuva havainnollinen)

Kolmannen ja historiallisen kana-kierroksen jälkeen siirryttiin Erangeliin, missä Paapoilla oli tällä kertaa suuria vaikeuksia juuri siinä missä on yleensä onnistuttu – kummallakaan kierroksella ei saatu haltuun ainuttakaan compoundia ensimmäisellä ”rotella”, vaan Paapat olivat sooloina/duoina hajallaan pelikentällä eivätkä näin pystyneet haastamaan vastustajia.

Neljännellä kierroksella syynä oli osin se ettei tiimi löytänyt ajoissa ajoneuvoja, mutta molemmilla kerroilla etenkin se ettei IGL:n käskyistä huolimatta tiimiä saatu liikkumaan yhdessä. Taisi loottihimo ottaa yliotteen pelaajista ja siinä ajassa olivat vastustajat saaneet haltuun sellaiset positiot, että ”regroup” eli porukan kasaan tuominen alkuloottien jälkeen ei enää ollut mahdollista.

Nyt harjoittelun teemana onkin Paapoilla yhdessä liikkuminen ja pelin sisäisen johtajan eli IGL:n ohjeiden kuuliaisempi noudattaminen (mainittakoon tässä että joukkuuen IGL roolia on ottanut Kippoministeri). Pelin hengen mukaisesti kyse ei myöskään ole enää pitkään ollut vain pistesijoille selviämisestä, vaan tappoja täytyy myös ottaa. Yksilötaito pelaajilla riittää, joten tiimin täytyy vain rohkeasti ja ennenkaikkea yhteisvoimin ottaa 4 vs 4 taisteluita – etenkin pelin loppuzoneilla.